Chef's kookkunsten

De kookkunsten van de Social Media Chef bestaan o.a. uit.

Social Media Scan

Met deze scan krijg je inzicht in je huidige social media gebruik en wat kan worden geoptimaliseerd om meer (nieuwe) business te genereren via online kanalen.

Social Media Strategie

Een praktische houvast met daarin concreet omschreven doelstellingen en doelgroep(en). De social media strategie vloeit voort uit bedrijfs/ organisatiedoelstellingen.

Social Media Inrichten

De social media strategie wordt geïmplementeerd binnen de organisatie. De online platformen (social media kanalen) worden aangemaakt/ geoptimaliseerd. Koppelingen met de website (en blog) worden aangemaakt.

Social Media Organiseren

De Chef helpt bij het intern organiseren wie op welke manier kan bijdragen aan de social media uitvoering. Denk aan een contentkalender (wie gaat wat maken/ schrijven), wie heeft toegang om te plaatsen en te reageren.

Social Media Tools

Welke tools/ kanalen zijn nu belangrijk om te gebruiken. Wel of geen Twitter gebruiken. Is Instagram/ Pinterest verstandig om in te zetten. Mailchimp inzetten voor een nieuwsbrief. Hootsuite gebruiken voor social media monitoring. De Chef helpt met het maken van de juiste toolkeuze.

Social Media Beheren

Social Media Chef helpt met berichten/ updates bedenken en plaatsen in samenspraak met bijvoorbeeld de MarCom afdeling. Webcare en community management vloeien voort uit het gebruik van social media.